Дъжд, киша, по-малко слънце и повече вятър – това е другата

...
Дъжд, киша, по-малко слънце и повече вятър – това е другата
Коментари Харесай

10 интересни книги срещу есенната депресия

Дъжд, киша, по-малко слънце и повече вятър – това е другата страна на есента, поради която детонацията от цветове по дърветата и романтиката на сезона не съумяват да ни спасят от отчаяние и горест. Но има един превъзходен метод да се избяга от мрачното време. Предлагаме Ви 10 книги, коитоне единствено ще ви обхванат в своя свят и ще ви отвлекат от потиснатостта, само че също по този начин и ще възродят вашите мисли, ще ги изпълнят със светлина и вяра.

Рей Бредбъри – " Лекарство за потиснатост "
" Когато всичко е изгубено, остава вярата ", споделя героят на една от историите на Рей Бредбъри. Тези думи могат да са епиграф към цялата сбирка на " Лекарство за потиснатост ", на страниците на която постоянно има място за една тъжна усмивка и едно положително знамение.

Михаил Веллер - " Приключенията на майор Звягин "
Книга от 9 глави, чиито истории постоянно завършат с благополучен край, с помощта на намесата на основния воин - майор Звягин, който, сходно на добър магьосник, взема решение ориси, позволявайки на читателя да надникне в механизма на това чудо. Да, това е книга, след която е невероятно да седнете на дивана и да се оплаквате от живота.

Джером К. Джером - " Трима души в една лодка "
Минава време, сменят се столетия, само че читателят не може да се откъсне от тази изцяло невероятна история. Смешните недоразумения, хумористичните конфликти и комичните обстановки на героите, които постоянно поддържат достоверното английско възприятие за самоуважение и през днешния ден впечатляват със своя комизъм и автентичност.

Илф и Петров - " Дванадесетте стола " и " Златният телец "
Във всяка обстановка можете да прочетете и да се заредите с безкрайния оптимизъм на Остап Бендер! Идеята, стилът, хуморът - това е жива, негубеща новост прозаичност. Историята на двамата крадци и измамници, които бродят из страната в търсене на диаманти, пришити в тапицерията на столовете и които без изпитание се оправят с всевъзможни компликации.

Елизабет Гилбърт - " Яж, моли се и бит "
" Яж, моли се и бит " - книга за това, по какъв начин да намерите щастието, където не го очаквате, и по какъв начин не би трябвало да го търсите там, където го няма. Това е съвременна книга за модерната жена, която постоянно може да открие по какъв начин да се радва на живота.

Ричард Уебстър - " 7 секрети на триумфа. История на вярата "
Зашеметяващата книга на Уебстър дава отговор - просто и ясно като бял ден, на законите, които трансформират живота към по-добро. Тя демонстрира, че положителните благоприятни условия са на всички места и че през вчерашния ден завършва през вчерашния ден. И най-важното – да вярваш в себе си и да обичаш другите - не е празна фраза.

Джон Ървинг - " Правилата на Сайдер Хаус "
Завръщайки се към своя дом, героят схваща, че това към този момент не е цитадела, зад чиито стени може да се скрие от света. Правилата на живота са се сменили за сметка на нови, доста по-тежки. Човек би трябвало да се откаже от своето минало, от своите полезности. Има ли излаз от този циничен кръг?

Кингсли Еймис - " Щастливецът Джим "
Джим Диксън не харесва своето обграждане в университета, където е на изпитателен период. Но в случай че желае да влезе в щата, той е заставен да се помири с доста неща, да прави скучна работа и да се опита да наподобява като всички останали. Въпреки това, на една музикална вечер, Джим среща момичето на фантазиите си, което води до непредвидени последици.

Мария Пар – " Вафлено сърце "
Това е дебютът на младата норвежка писателка Мария Пар, която критиците единомислещо назоваха като новата Астрид Линдгрен. За една година в живота на две деца се натрупват немислимо доста събития и завършения. Идиличният живот и времето във фермата са нарушени от трагични условия. Но другарството е по-силно!

Марк Леви - " Всеки желае да обича "
Изключително откровена и трогателна книга за двама мъже в бракоразвод, които се пробват да възстановят живота си. Те са сигурни, че в него повече няма място за дами. Но без значение, какъв брой мощна е решимостта да се изтрие мисълта за персонално благополучие, всеки продължава да го търси.

Инфо: www.manager.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР